Ymatch

Op zoek naar onze kernwaarden met Eli Vlot

Onlangs hebben we bij Ymatch een bijzondere en inspirerende middag beleefd. Samen met Eli Vlot, expert op het gebied van bedrijfscultuur, zijn we op zoek gegaan naar wat ons als organisatie écht drijft: onze kernwaarden.

We zijn dieper gedoken in wie we zijn en wat we willen betekenen voor onze opdrachtgevers, kandidaten én collega’s. Het resultaat? Een waardevolle middag die ons niet alleen als bedrijf heeft verrijkt, maar ook als mensen dichter bij elkaar heeft gebracht.

Diepgang, verhalen en humor

De middag begon met een open sfeer waarin iedereen werd aangemoedigd om vrijuit te spreken. Wat volgde was een reeks gesprekken waarin we gezamenlijk onze drijfveren en ambities onder de loep namen. Wat maakt ons uniek? Wat willen we bereiken? En vooral, welke waarden verbinden ons?

Het proces was verhelderend. We hebben niet alleen veel over elkaar geleerd, maar ook over onszelf als organisatie. Met Eli als gids werden we gestimuleerd om verder te denken dan de standaard antwoorden, om echt te graven naar de kern van wat Ymatch is en wil zijn. De combinatie van serieus nadenken en het delen van persoonlijke verhalen, afgewisseld met humor, zorgde voor een veilige en ontspannen omgeving waarin iedereen zich gehoord voelde.

Wat kernwaarden zo belangrijk maakt

Kernwaarden vormen de basis van wie we zijn en hoe we handelen, zowel intern als extern. Ze geven richting aan onze beslissingen, onze manier van werken, hoe we met elkaar én met onze partners omgaan. Voor ons bij Ymatch zijn deze waarden essentieel; ze zijn de leidraad in hoe we relaties opbouwen met onze opdrachtgevers en kandidaten, en hoe we als team samenwerken.

Door deze waarden duidelijk te definiëren, kunnen we niet alleen intern sterker staan, maar ook extern duidelijker communiceren wat men van ons kan verwachten.

Vooruitblik: wat nu?

De middag was slechts het begin van een belangrijk proces. Binnenkort zullen we met trots onze kernwaarden presenteren aan jullie. Deze waarden zijn niet alleen woorden op papier, maar zullen in alles wat we doen terugkomen. We zijn ervan overtuigd dat ze ons zullen helpen om nog beter te doen waar we goed in zijn: mensen en bedrijven met elkaar verbinden op een manier die betekenisvol en duurzaam is.

Onze volgende stap is om deze kernwaarden verder te integreren in onze dagelijkse praktijk. Dit betekent dat we als team blijven reflecteren en elkaar aanspreken op deze waarden, zodat ze echt verankerd raken in onze cultuur. We kijken ernaar uit om samen met jullie de impact van deze kernwaarden te ervaren en om te zien hoe ze ons verder brengen in onze missie.

Typ een zoekterm in en druk op enter